1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Wine Camp in Toscane

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Wine Camp in Toscane
KRUIP DRIE DAGEN IN DE HUID VAN EEN WIJNBOUWER

Dolce Vita biedt u in samenwerking met de fattoria Lavacchio met plezier een wijnvakantie aan in Toscane. Een volkomen nieuwe formule die u naar het hart van de wijngaarden brengt. 

De vakantie is opgevat als een inleidende reis doorheen de verschillende stadia van de wijnproductie, en dat in het hart van een Florentijnse wijngaard. Faye en Dimitri, de eigenaars, delen al hun knowhow met u en laten u de authenticiteit van de methodes van wijnmaken ontdekken op hun prachtige biologische domein Lavacchio.
 
 

 
Op het programma :

1- Bezoek de wijngaard en de kelders van het domein 2- Leer de technieken van de oogst en de selectie van de druiven 3- Leer de fermentatietechnieken beheersen 4- Ontdek de verschillende appellations van de Chianti, Rufina in het bijzonder 5- Raak vertrouwd met “blending”, de techniek die verschillende druivenrassen vanverschillende wijnranken met elkaar vermengt 6- Ontdek de geheimen van wijnmaken 7- Leer de technieken van wijndegustatie 8- Ontdek de bijzondere kenmerken van biologisch geteelde wijn 9- Leer wijnen combineren met lokale producten 10- Ontdek verschillende lokale producenten (kaas, vleeswaren, groenten...)

De geschiedenis van Faye en haar domein is er een van liefde die vele jaren geleden begon.

Met haar dynamische temperament begon ze aan het avontuur van biologische wijnproductie.

Haar filosofie :
 
De beste nectars produceren met respect voor de natuur, de mens en zijn land, om zo de kwaliteit van de aroma’s te optimaliseren.

Als aanhangers van “slow food” gebruiken Faye en haar man Dimitri natuurlijke methodes, zonder chemische producten of meststoffen, om de wijnranken te laten produceren wat ze kunnen. De productie is gebaseerd op een ambachtelijke landbouw, niet op een industriële:
iedereen die zijn werk, zijn enthousiasme en zijn liefde voor de wijnrank geeft, telt. Op die manier vindt u regionale specialiteiten, vergezeld van een wijn die ze op hun juiste waarde schat, op uw tafel.
 
 

Op een warme en gepassioneerde manier laat Faye u kennismaken met de kunst van het degusteren en het plezier van uw zintuigen. Van het planten van de wijnrank tot het proeven van het eindproduct, het is telkens de wijncultuur van Toscane, die zij en haar man u laten ontdekken. Hun wijnen hebben internationale erkenning gekregen en worden beschouwd als een van de beste in Toscane.

Zoals u ziet is het onze bedoeling u in te wijden door u een uitzonderlijk moment te laten beleven in een hartelijke sfeer. Bij de samenkomst van een kunst en een cultuur, in een prachtige omgeving tussen de wijngaarden, op de heuvels van Firenze.

Techniciteit van de druivenrassen :

Het domein is technisch gecertificeerd sinds 2000 en produceert de enige gecertificeerde Chianti zonder sulfiet sinds 2013. Ongeveer 80% van de wijngaarden zijn beplant met geselecteerde klonen van san Giovese. De andere druivenrassen voor rode wijn zijn vooral vertegenwoordigd door Merlot, Cabernet sauvignon met een klein deel Canaiolo en Syrah. De selectie van druivenrassen voor de witte wijn is bijzonder, zoals Malvasia, Chardonnay of ook Sauvignon blanc.

LOGIES

U verblijft in de Fattoria “Lavacchio”, de oude woning van de bekende familie dei Peruzzi.
 
De boerderij ligt in Pontassieve op de top van de heuvel Montefiesole op 25 km van Firenze en 45 minuten van de luchthaven. Het landschap wordt gevormd door groene heuvels bedekt met wijngaarden en olijfbomen. Het hoofdgebouw is omgebouwd tot een klein luxehotel met 9 ruime, pas gerenoveerde kamers (vier sterren). Elke kamer is uitgerust met een eigen badkamer, een minibar en een satelliettelevisie. Wi-Fi is gratis beschikbaar. De boerderij biedt een uitstekende table d’hôte met regionale producten. Buiten wordt u verwelkomd door het zwembad met bar en restaurantservice.
 
  

Praktische informatie

 
DUUR

De duur van het verblijf ligt tussen 3 nachten en 3 dagen. Het verblijf wordt enkel georganiseerd tijdens de oogstperiode in september en oktober.

Beschikbare data in 2015 :
 • Zondag 20/09 tot woensdag 23/09/2015
 • Donderdag 24/09 tot zondag 27/09/2015
 • Donderdag 01/10 tot zondag 04/10/2015
 • Zondag 04/10 tot woensdag 07/10/2015
 
 
PROGRAMMA
 
Dag 1 Zondag : aankomst Aankomst, ontvangst en installeren in de Fattoria Lavacchio
 
16 u: welkomstcocktail. Voorstelling van het team, het verblijf en het programma
 
17 u: Faye neemt u mee om het wijndomein te verkennen met een wandeling door dewijngaarden en met informatie over de kenmerken van biologische landbouw, typisch voor het domein.
 
19 u 30: aperitief en wijnproeverij met maaltijd in Lavacchio met een overzicht van de wijnen van het domein
 
 
 
 
 
 
Dag 2 Maandag : bezoek aan de wijngaard en de selectietechnieken voor druiven leren
 
9 u tot 12 u: Na een uitgebreid ontbijt vertrekt u voor de oogst. De druif zal het gespreksonderwerp zijn. U leert de rijpe druiven herkennen en de beste steekproef te nemen voor de oogst. Al uw aandacht zal nodig zijn voor deze voorbereidende dag.
 
12 u tot 14 u: Lunch in Lavacchio aan de rand van het zwembad
 
14 u tot 17 u: U ontdekt de verschillende stappen van wijnmaken (gisten, overgieten, opnieuw samenvoegen, rijpen). Na een ochtend in de wijngaarden is het dit keer in de kelder zelf te doen, waar Faye u alles bijbrengt over gisting. Ze zal ook ingaan op blending, een techniek die verschillende druivenrassen met elkaar vermengt.
 
19u30: Aperitief en degustatie met maaltijd in Lavacchio met de ontdekking van innovatieve wijnen zonder sulfiet.
 
 
 
Dag 3 Dinsdag :kruip een dag in de huid van een oenoloog
 
9 u tot 12 u: Bij het begin van de dag leert u wijnen met lokale producten te combineren maar ook praktische toepassingen voor het combineren van wijnen en gerechten. Faye geeft u enkele tips over de degustatietechnieken.
 
12 u tot 14 u: Lunch in Lavacchio aan de rand van het zwembad
 
14 u tot 17 u: Blending in de praktijk, een techniek die verschillende druivenrassen met elkaar vermengt. En als kers op de taart gaat u naar huis met uw eigen creatie, uw eigen wijn, gemaakt van verschillende samenstellingen. Een kleine degustatie bepaalt welke de beste wijn is.
 
19 u 30: Aperitief en degustatie met maaltijd in Lavacchio met een verticale Chianti Rufina (verschillende jaargangen van deze wijn) en de tienjarige geschiedenis ervan.
 

Dag 4 Woensdag: einde van het verblijf
 
Ochtend: vertrek na het ontbijt
 

 
TARIEF

 • Formule single : 708 euro per persoon
 • Formule dubbel : 590 euro per persoon

Inbegrepen in de prijs :

 • Logies voor 3 nachten in een dubbele kamer met volpension
 • 3 keer ontbijtbuffet, 2 lunches, 3 avondmaaltijden op de wijze van dolce vita: antipasti, primi (pasta of risotto), secondo (hoofdgerecht), contorni (bijgerechten), dolce of koffie
 • Drank (water, 1⁄2 fles wijn per persoon) is inbegrepen
 • Welkomstdrink en aperitief op het einde van de reis 
 • Volledige ondersteuning ter plaatse: gids spreekt perfect Frans en Engels 
 • Verzekering ter plaats 

 
Niet inbegrepen in de prijs :

 • Vliegreis (raadpleeg Ryanair met bestemming Pisa of SN Brussels Airlines met bestemming Firenze)
 • Transfers of huurauto’s
 • Complementaire activiteiten: bezoek aan Firenze...
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie verzekering
 • Verblijfsbelasting (1€ persoon)

Alles wat niet wordt vermeld bij “Inbegrepen in de prijs”

Het is mogelijk om uw verblijf te verlengen: ontspanning, wandelen of een kookcursus in de Fattoria Lavacchio. Een ander deel van Toscane ontdekken?
 
Neem contact met ons op :   +32 2 653 25 20

 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona