1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

FAQ

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
FAQ
Verblijf

- Wat betekent B&B (Bed and Breakfast)?
Kamer met ontbijt bij de eigenaar. Over het algemeen zijn alle kosten inbegrepen in de dagprijs.

- Wat betekent de benaming ‘agritoerisme’?
Agrotoerisme is de benaming voor een vorm van toerisme in een landelijke omgeving, meer bepaald een agrarische omgeving (‘agrotoerisme’), bij boeren dus, maar ook bij plattelandsbewoners die niet aan landbouw doen.
Het gaat om plaatsgebonden toerisme, ontmoeten en meedoen, dat zijn charme put uit de rijkdom aan streekproducten en de uitnodigende gastgezinnen.
Sinds dertig jaar biedt deze originele vorm van toerisme een ruime keuze aan verblijfsmogelijkheden, van appartementen of vakantiehuizen tot villa’s, maar ook een aantrekkelijk circuit van chambres d’hôtes.

- Wat betekent ‘table d’hôtes’ ?
In deze formule biedt uw gastheer u min of meer regelmatig maaltijden aan in uw verblijf, met streekproducten. Het gaat vooral om avondmaaltijden.

- Wat betekent ‘appartement’?
Het betreft onafhankelijke vakantieverblijven in een eigendom, dat er meestal meerdere omvat. Over het algemeen delen deze appartementen een zwembad.

- Wat betekent ‘villa’?
Het betreft karaktervolle woningen die volledig onafhankelijk zijn en een privézwembad hebben.

- Wat zijn de soorten accomodaties die Dolce Vita aanbiedt?
Wij bieden altijd vakantieverblijven aan in een landelijke omgeving. De soorten zijn: kamers met ontbijt (B&B), appartementen en villa’s.

- Is er huislinnen aanwezig?
Huislinnen (lakens en dekens) en badhanddoeken zijn altijd ter plaatse.

- Is de schoonmaak inbegrepen?
De schoonmaak op het einde van uw verblijf is meestal inbegrepen, tenzij anders vermeld.

- Is het verbruik van gas, elektriciteit en water inbegrepen?

Het gebruik van nutsvoorzieningen is inbegrepen, behalve het gebruik van de airconditioning. Tal van adressen rekenen u deze aan naargelang van het verbruik. Dat wordt u over het algemeen verder uitgelegd.

- Hoe zit het met verwarming?

De kosten van fossiele brandstoffen liggen hoog. De meeste adressen rekenen u deze aan naargelang van het verbruik. Hou er rekening mee dat die kosten hoog kunnen zijn.

- Wat raden we u aan in verband met het gebruik van de verwarming?
Wij bevelen in de herfst of winter altijd adressen aan met B&B of vakantieverblijven waar de verwarming inbegrepen is in de prijs.

- Wat betekent ‘benedenverdieping’?
Het betreft accomodaties waarbij de ingang op de begane grond is, dat wil niet zeggen dat het verblijf altijd helemaal gelijkvloers is.

- Hebben accomodaties op de eerste verdieping een buitenruimte?
Ja, over het algemeen voorzien de eigenaars altijd een buitenruimte. Ze weten dat het belangrijk is om buiten te kunnen eten in de zomer.

Het product Dolce Vita

- Hoe worden de aangeboden adressen geselecteerd?
Elk adres wordt een eerste keer bezocht, daarna wordt het om de twee jaar opnieuw bezocht.

- Wat zijn de selectiecriteria van Dolce Vita?
De kwaliteit van het onthaal, het comfortniveau, de staat van de binnen- en buitenruimtes, de nabije omgeving, de ligging ten opzichte van toeristische attracties, de prijs-kwaliteitsverhouding.

- Zijn de adressen gelijkaardig in de voorgestelde landen?
Ja, de selectiecriteria blijven hetzelfde, maar door de aard van elk land is het aanbod vanzelfsprekend anders.

Gebruik van de website

- Als ik een vraag stel, wanneer kan ik dan een antwoord verwachten?
We doen ons best om zo snel mogelijk te antwoorden, tijdens de kantooruren, steeds tijdens de volgende voor- of namiddag.

- Als ik teruggebeld wil worden, wanneer gebeurt dat dan?
Binnen het uur tijdens de kantooruren, als u heb aangegeven wanneer u bereikbaar bent of een telefoonnummer hebt achtergelaten. Buiten de kantooruren: de volgende ochtend.

- Moet ik altijd een gebruikersnaam en een wachtwoord aanmaken om een winkelmandje te kunnen gebruiken?
Ja, op deze manier blijven uw gegevens privé. Bovendien kunnen we gemakkelijker antwoord geven op uw vragen.

- Wat als ik mijn gebruikersnaam vergeten ben?

Bel naar Dolce Vita: 0032 2 653 25 20.

- Wat als ik mijn wachtwoord vergeten ben?
Stuur ons een mail en u krijgt meteen antwoord.

- Wat betekent ‘beschikbaarheid op aanvraag’?
Het betreft adressen die geen dagkalender beschikbaar stellen. Wij moeten hen dan eerst de vraag overmaken. Dat vereist over het algemeen 24 uur.

Reserveringen


- Is het betaalsysteem beveiligd?
Ja, via de maatschappij Ogone, marktleider inzake de beveiliging van internetbetalingen.

- Wat is een ‘voucher’?
Dat is het document dat de geldigheid van uw reservering bewijst. Het bevat de bevestiging van ontvangst van uw betaling en de routebeschrijving.

- Het voorschot bedraagt 60%. Wanneer moet het saldo betaald worden?
Ja. In de meeste gevallen moet het saldo ter plaatse worden betaald, behalve bij een aantal eigenaars die Dolce Vita vragen de betaling van het saldo in ontvangst te nemen.

- Het voorschot is altijd 60%?

Nee, voor reserveringen die 5 maanden voor het vertrek worden gemaakt, wordt u een verlaagd voorschot van 30% gevraagd. De overige 30% wordt u enkele maanden later gevraagd.

- Als ik ervoor kies met een bankoverschrijving te betalen, wat gebeurt er daarna?
We houden uw reservering vast. Vanaf het moment dat uw betaling ons bereikt, maken we u de voucher over.

- Als ik met een kredietkaart betaal, ontvang ik dan ook meteen mijn voucher?
Nee, de administratieve procedure vereist eerst de schriftelijke bevestiging van de eigenaar. Zodra dat document ons bereikt, maken we u de voucher over.

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona