1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Agriturismo in Siena

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Agriturismo in Siena
 
 
Bij gebrek  aan zekerheid loopt de legende een beetje vooruit op de geschiedenis. Die wil namelijk dat Senus, zoon van Remus, de stichter was van Siena. Vandaar dat de Romeinse wolvin, die Romulus en Remus zoogde, het symbool van de stad is geworden. Het was keizer Augustus die Siena in de geschiedenis boeken doet belanden, wanneer hij op de plaats waar nu Siena gelegen is, een Romeinse kolonie sticht die de naam "Colonia Julia Saena" krijgt.
 
 
In de 12e eeuw wordt siena een onafhanjelijke republiek en breidt zich steeds meer uit. De stad wordt steeds rijker door de handel die ze drijft met Europa en wordt de grootste rivaal van haar machtige buur, Firenze. Tot in de 15e eeuw kennen beide steden tegenslagen en voorspoed. De 14e eeuw is het hoogtepunt van de handel en er worden prestigieuze monumenten opgetrokken zoals paleizen en patriciërshuizen. Die gebouwen zullen aan Siena haar huidige gezicht geven.
 
In 1348 wordt de bevoling voor de helft uit geroeid door de pestepidemie. Siena capituleert in 1555 en wordt bij het Groothertogdom Toscane ingelijfd, waarvan Firenze op dat moment de hoofdstad is. Eeuwenlang verdwijnen Siena en haar buursteden, die hetzelfde lot beschoren zijn, in de vergetelheid. In de 19e eeuw komt er een heropleving. In 1849 wordt een spoorlijn in gebruik genomen naar Poggibonsi en Empoli. In 1861 wordt deze uitgebreid naar Chuisi, en daarna naar Rome.
 
Uw adviseur voor Agriturismo in Siena
Alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20
 
Vraag hem een gepersonaliseerd aanbod of zie onze talrijke agriturismo !
 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona