1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf

Agriturismo in Pisa

+ 32 2 345 50 85 Onthaal Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Agriturismo in Pisa
 
 
Bij het onstaan van Pisa, rond de 7de eeux v.C., lag de stad aan de rand van de zee. Door het platte reliëf van de zeebodem heeft de kust zich steeds verder verwijder. In de middeleeuwen was Pisa een bloeiende havenstad, met Genua en Venetië als grootste rivalen. Bij de slag van Meloria (augustus 1284) vernietigden Genuese schepen Pisa"s volledige vloot. Toen begon een periode van verval. In 1406, na de rechten op Corsa en Sardinië te hebben afgestaan, komt Pisa onder Florentijnse heerschappij. Gelukkig besteden de Medici speciale aandacht aan de stad, zodat ze in de 16de eeuw een heropleving kent, vooral op wetenschappelijk vlak.
 
Met zijn fabrieken havens is Pisa nu de economische motor van Toscane. De stad bezit oog enkele grote architecturale rijkdommen, zoals de scheve toren, die gaat overhellen omwille van de relatief ondiepe fundamenten en de samenstelling van de Bodem.
 
 
BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE OMGEVING
 
Kerk  van San Piero a Grado
Zeer mooie basiliek in Romeins-Pisaanse stijl, gebouwd in de 11de eeuw, midden op het platteland. Binnenin is de kerk versierd met fresco's van Orlandi (13de eeuw).
 
Casciana Terme
Deze plek bevindt zich ten zuiden van Pontedera, in het hart van de met olijfbomen en wijnstokken begroeide heuvels. De helende eigenschappen van det water waren reeds gekend bij de Romeinen, en een eerste thermaal centrum werd door de Pisanen gebouwd in 1311. Tegenwoordig wordt een thermische kuur aangeraden bij verhoogde bloeddruk, artritis, reuma, enz...
 
Lardello
Lardello heeft zijn naam te danken aan Francesco de Lardello, die er in 1818 als eerste in slaagde boorzuur te hallen uit de "lagunes"(kokend slijkwater) van Montecerboli. Tegenwoordig wordt hier elektriciteit geproduceerd. In de gebouwen van het elektriciteitsbedrijf vindt u het museum voor Geothermie, met zijn overdekte "lagune" en een warmwaterbron.
 
San Miniato
Deze leuke stad met haar middeleeuws sfeer lit tussen Firenze en Pisa. Hoewel ze te leiden heeft onder de industrialisatie van de Arnovallei, slaagt ze er toch in haar eigenheid te bewaren. De stad is gespecialiseerd in lederbewerking.
 
Tirrenia
Badstad met mooie stranden. Het dorpje Tirrenia is gelegen in een dennenbos, bij de monding van de Arno in Livorno.
 
Votlerra
Dit middeleeuws stadje, gesticht door de Etruriërs, biedt een buitengewoon panorama op de valleien van de Cecina en de Era. Volterra dankt haar reputatie aan het archeologische museum, waar talrijke opgravingen te zien zijn uit gradtomben uit de streek. U vindt er talloze urnen, waardoor de Etruskische beschaving toch mysterieus blijft.
 
 
Uw adviseur voor Agriturismo in Pisa
Alessandro@dolcevita.be
Tel: +32 2 653 25 20
 
Vraag hem een gepersonaliseerd aanbod of zie onze talrijke agriturismo !
 

(c) ZamoranoDV 2024 | F.A.Q | | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona