1/35 : qf qsdf qsdf qsdfqs df qsdfqsdfqsdfqsdf
 

Ontdek de Chianti streek tussen Firenze en Siena

+ 32 2 653 25 20 Onthaal | Wie zijn wij? | Gepersonaliseerd aanbod | Getuigenissen | Contact | Login - Mijn selectie FR NL UK
Ontdek de Chianti streek tussen Firenze en Siena
De Chianti en de omgeving gezien vanuit enkele Dolce Vita-adressen 
 
 
Volterra
Deze middeleeuwse burcht, met Etruskische fundamenten, biedt een uitzonderlijk mooi panorama op de valleien van de Cecina en de Era. Hij dankt zijn reputatie aan het archeologische museum, rijk aan vondsten uit opgravingen in de Etruskische graven van de streek.
In het hart van Volterra ligt het piazza dei Priori, volledig omringd door middeleeuwse gebouwen. Het plein wordt gedomineerd door het oudste stadhuis van Toscane, in 1208 werd begonnen met de bouw ervan en in 1257 was het klaar.
De goede eetadresjes van Alessandro : ‘Vena di Vino’, dit adres is een omweg waard.
Bruno en Lucio stellen een mooie selectie wijnen en typische gerechten voor.
‘Enoteca del Duca’, de keuken van Genuino is uitstekend, voortreffelijke wijnkeuze, persoonlijke bediening, mooi terras.

 
 
Siena
Het hart van de stad is een van de mooiste middeleeuwse pleinen van Europa, het piazza del Campo, in de vorm van een schelp. In de veertiende eeuw kende Siena zijn hoogtepunt, talrijke gebouwen uit deze tijd gaven de stad het uitzicht van vandaag met de vele schitterend bewaard gebleven middeleeuwse gebouwen. Door de rechte straatjes en de gebouwen in roze steen kreeg de stad een uitzonderlijke charme.
Oude rivaliteit steekt opnieuw de kop op tussen 2 juli en 16 augustus ter gelegenheid van de Palio, een paardenrenwedstrijd die naar verluidt teruggaat naar de dertiende eeuw, een van de topmomenten in het leven van de inwoners van Siena.
Het landschap is van een uitzonderlijke schoonheid, gedomineerd door de wallen van Pienza of die van San Gimignano. Siena is ideaal gelegen als vertrekpunt voor uitstapjes in Toscane.
De goede eetadresjes van Alessandro : ‘La taverna del Capitano’.
‘La Chiacchiera’, heel klein restaurant, probeer de “pici alla boscaiola”.
 
 
 
 
Chianti
 
Via de Chianti-route (Chantigiana) of SS222 via Firenze naar Siena, rijdt u tussen heuvels, bossen, wijngaarden, velden vol olijfbomen en komt u door schitterende dorpen.
Vanuit Greve in Chianti naar Montefioralle en via Volpaia, Gaiole in Chianti of ook Castellina in Chianti doet u de ene na de andere ontdekking. Aarzel niet om de platgetreden paden te verlaten, de Chianti biedt zoveel prachtige dorpen waar u kunt halthouden om een Chianti classico te proeven.
 
 
 
 
 
 
Kies tussen agriturismo of chambre d’hôte om de Chianti, Siena of Volterra te ontdekken in alle seizoenen.
 
 
    
 
               Quercia al Poggio                                                  Le Querciole                                              Capovento
 
 
       
               Poggio Bonelli                                                  Il Grande Prato                                    Fattoria Casaloste
 
   
 
 
Uw vakantie in een oogopslag 
 


 
 
 

[DOLCE VITA (sandayo sprl) rue Eugène Castaigne, 3 – 1310 La Hulpe Belgique] (c) Dolce Vita 2019 | F.A.Q | Algemene voorwaarden | | | Beveiligde betaling
  Agriturismo in ToscaneVakantiehuis in ToscaneVakantiehuizen in ToscaneAgriturismo in ArezzoAgriturismo in FirenzeAgriturismo in GrossetoAgriturismo in LivornoAgriturismo in LuccaAgriturismo in MassaAgriturismo in PisaAgriturismo in PistoiaAgriturismo in SienaVakantiethuizen in Costa BravaWine Camp in ToscaneDe Truffel in ToscaneAgriturismo ToscaneGastenkamers in Toscane (chambre d'hôtes)Trouwen in ToscaneHuizen of villa’s in ToscaneVakantiethuizen en villa's in ToscaneTour met een VespaDe Catalaanse PyreneeënApero Bike in FlorenceOnze adres van de maand: Campo Della DonnaOnze villa’s in de MarcheMaak van de paasvakantie of van de vrije dagen in mei gebruik om te genietenSiena en omgevingOntdek Toscane op een VespaEen weergaloos weekend op zoek naar truffels in ToscaneUw Toscane à la carte in de herfst of in de lente by Dolce VitaFirenze en omgevingPisa, Lucca en omgeving: de Toscaanse kust in het noordenToscane, daar moet je naartoe… altijd opnieuw!Vakantiewoningen en vakantiehuis in Toscanevakantiehuizen en villa's in ToscaneVilla in ToscaneVakantiehuis in toscaneVakantiehuis in CataloniëVakantiehuis in de MarcheNiet te missen in De MarcheNiet te missen in Barcelona